|
|
Pontos idő: 2026. május 6. 9:28
|
Megválaszolatlan hozzászólások
| Aktív témák
Dühöngő (18+ Nem moderált!)
| Szerző |
Üzenet |
|
zöldi
Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
|
 Re: Dühöngő (18+ Nem moderált!)
Amúgy a hosszútávú tapasztalatok majd érdekelnének, mert ez az egyik gép amivel szemezek.
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
| 2010. április 28. 22:00 |
|
 |
|
Ticu
Motor: GSF 600 S K4 (snassz szürke)
|
zöldi írta: Ja, már tudom. Figyu,ha egy hegesztés normálisan van kivitelezve, illetve szakszerűen ellenőrizve(röntgen), azzal a világon semmi baj nem lesz. Pl a dragszterek villáit is így nyújtják, illetve a vázjavítók is így dolgoznak. A lényeg, h megoldottátaok.... No hát ez az... némi olajat is véltünk felfedezni ott ahol nem kellene. valószínű, hogy lett tökéletesen egy síkban összecsinálva a két rész és a kihajtásnál átszivárog némi nedü. Pár nap múlva okosabb leszek, majd írok a fejleményekről... Jut eszembe, beszéltem egy robogó szakival és azt mondta elég valószínű, hogy nem elütötték vele, hanem csak egyszerűen az oldaldeklit nem tették fel és úgy mentek vele akár csak pár 100m-t. mert mondjuk próbálgatták. No az a merevítése ezeknek a jószágoknak és így egyszerűen eltörik a csavarodástól az a rész. Ő már látot ilyen balesetest nem egyet (bontója van).
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
| 2010. április 28. 18:41 |
|
 |
|
zöldi
|
Ja, már tudom. Figyu,ha egy hegesztés normálisan van kivitelezve, illetve szakszerűen ellenőrizve(röntgen), azzal a világon semmi baj nem lesz. Pl a dragszterek villáit is így nyújtják, illetve a vázjavítók is így dolgoznak. A lényeg, h megoldottátaok....
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
| 2010. április 28. 14:18 |
|
 |
|
Ticu
|
zöldi írta: "egy aluminium teherviselő elem kettérepedésénél teljesen normálisnak találja a hegesztést"
De most mi tört, a variátor? A komplett nagy öntvény blokk.  Végülis csak a főtengely és a kihalytás közti rész. Ergo az egész. Ezen kívül már csak a henger van és a kis öntvény blokk. burky, megköszönnék bárminemű segítséget! A 11200-as elem a képenEz a robantott ábra sajnos a kisebb kerekű gépé, abból szarásig vannak a bontók cuccal, de mivel a miénk 16"-os így pont ez az alkatrész a hosszabb, minden más megegyezik. Kymco Agility City 50 4T 16" 2008-as évjárat.
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
| 2010. április 28. 8:09 |
|
 |
|
burky
Motor: XJR 1200, FZ1 SA
|
Ticu!
Ha írsz egy pontos típust, évjáratot, esetleg vázszámot, szívesen megkérdezek pár csókát, az nem kerül semmibe. Az előző munkahelyemből kifolyólag, héhány importőrt is ismerek személyesen.
Üdv, Burky
|
| 2010. április 28. 7:44 |
|
 |
|
zöldi
|
"egy aluminium teherviselő elem kettérepedésénél teljesen normálisnak találja a hegesztést"
De most mi tört, a variátor?
|
| 2010. április 28. 7:35 |
|
 |
|
Ticu
|
Kaptam mindenféle ötleteket, tippeket, de végül próbáltam normálisan hozzáállni. Elautóztam és felkerestem személyesen a fickót. Elmondtam mik a tények és milyen variációk lehetnek a megoldásra. Tényleg balesetveszélyes a történet és mivel asszony jár majd vele, nem biztos, hogy ilyen barátságosan jönnék a bármiféle eset után. Valóban meglepődött és valszeg nem is ő hanem az előző tulaj volt a hunyó. Arra jutottunk, hogy nekiállunk keresgélni bontókban, neten és a legjobb vételt megvesszük felesben fizetve. A gáz az, hogy elég friss modell és semmi alkatrész a bontókban egyenlőre. Újonan horror. Az érdekes dolog még az, hogy a hivatalos kereskedő, szervíz egy aluminium teherviselő elem kettérepedésénél teljesen normálisnak találja a hegesztést. No fizikus mérnök nem vagyok, de ha nekem nekiállnának az aluminium lengőkar maghegesztésének, lehet, hogy nem mernék felülni rá utána.
|
| 2010. április 28. 7:00 |
|
 |
|
burky
Motor: XJR 1200, FZ1 SA
|
Ha magánszemélytől vetted én sem javaslom a jogi utat...
Nem tudom mire gondoltál a javítás alatt, de én néznék bontóban, egy komplett hajtómű egységet, az sem lehet nagyon több, ha csak nem valami újabb vagy fullos járgányról van szó. Így legalább marad egy csomó tartalék alkatrészed. Ha jó értem a lengőkar szerepét is betöltő egységre gondoltál. Valószínűleg a bontósok sem adják oda külön.
|
| 2010. április 27. 11:28 |
|
 |
|
zöldi
|
Ticu írta: Kérdés: nekiállhatok jogi úton cseszegetni az előző tulajt rejtett hibaként? Ugyanis ő erről említést nem tett. Vagy csak simán vágjam szájba (naponta egyszer) míg kifizeti a javítást. Az összeg olyan 40-50e. körül állna meg (ami egy robogónál azért igen jelentős). Semmi értelme. Évek múlva tudod behajtani rajta, ha esetleg sikerül is. Én is majdnem nekiáltam egy ilyennek, mikor a 270ezerért vett hibátlannak mondott Kawámban kékre sült minden, mert eltömődött a sziloplaszttól az olajjárat, oljszűrő stb...4 jogászt kérdeztem meg, egyöntetűen azt mondták, felejtsem el. Soha nem fogod tudni bizonyítani, hogy tudott a dologról, még ha első tulaj volt is. Használd így, amíg szét nem esik, aztán add el alkatrésznek. És örülj, hogy a bandit legalább egyben van 
|
| 2010. április 27. 8:47 |
|
 |
|
kolixx
Motor: Yamaha XT 660 R '04
|
Szar ügy. Én minden adásvételimbe beírtam eddig, hogy ha az eladó valamilyen hibáról tudott és azt nem mondta el, akkor az adásvétel egyoldalúan semmissé tehető. Persze ez után még be is kell bizonyítani, hogy tudott a dologról, és pénz megy el a procedúrára is. Valószínűleg többe kerülne az egész mint 50e. Azt nem tudom, hogy ha neked adnak igazat a végén, akkor a költség a bűnöst terhelik-e vagy nem.
_________________ Kutatásra és Orgyilkosságra Létrehozott Ikerhorizontális Xenonmeghajtású eXkavátor
|
| 2010. április 27. 8:35 |
|
 |
|
Ticu
|
Segítség kellene! Röviden a történet annyi, hogy vettünk egy robogót kb 1 hónapja. Minden szép és jó volt kivéve , hogy nem tudtam rajta belőni alapjáratot. na elvittem egy szakihoz (lagalább kiszedi a folytásokat is). Másnap hív a srác, hogy tudtam e, hogy kókány módon javítva van a hajtómű?! Valószínű, hogy el volt törve vagy repedve és heggesztve van, ami nem biztos, hogy hosszú életű lesz mivel teherviselő elemként is szolgál. Tud adni szakvélemény erről. Kérdés: nekiállhatok jogi úton cseszegetni az előző tulajt rejtett hibaként? Ugyanis ő erről említést nem tett. Vagy csak simán vágjam szájba (naponta egyszer) míg kifizeti a javítást. Az összeg olyan 40-50e. körül állna meg (ami egy robogónál azért igen jelentős).
|
| 2010. április 27. 8:04 |
|
 |
|
MLAci
Motor: bandit 250
|
egyszer egy ismerősöm tetette fel az új gumiszettet 70 ezerért, én meg azon viccelődtem, hogy milyen szépen fog benne mutatni a csavar....1000Km után bekapott egyet...azóta nem merek ilyesmivel viccelődni 
_________________ Ismeretlen okból soha ne térj át a szemközti sávba!
|
| 2010. április 17. 9:30 |
|
 |
|
csomy
Motor: GSF-1250SA
|
Ironed írta: :twisted: mai guriga, fullba öltözés után halasztva, miután mikir kollégával konstatálom a garázsban, h megkaptam az első szöget a gumába....fuck...8500km... Szerencsére egy full szett télapó idején beszerezve.... Akkor el se' mondjam, hogy a pénteken felszerelt hátsó gumim hétfő reggel kapott szúrt sebet? 50km...
_________________ CSapatkivonásra Oktatott Mesterséges Yodamásolat
|
| 2010. április 17. 7:23 |
|
 |
|
Rudi
|
Hát már tök mindegy milyen a vélemény, mert tudomásom szerint bezártak.. Yoss írta: Sziasztok! Ismeri valaki a Motor Bázis-t a Gilice téren? Valami tapasztalat róluk, velük kapcsolatban. Vélemény? Előre is köszi, Yoss
|
| 2010. április 16. 22:12 |
|
 |
|
kolixx
Motor: Yamaha XT 660 R '04
|
Ezt nevezem szezonkezdésnek 
_________________ Kutatásra és Orgyilkosságra Létrehozott Ikerhorizontális Xenonmeghajtású eXkavátor
|
| 2010. április 10. 17:58 |
|
 |
|
Ironed
Motor: Bandit1200 "z" naked
|
 mai guriga, fullba öltözés után halasztva, miután mikir kollégával konstatálom a garázsban, h megkaptam az első szöget a gumába....fuck...8500km... Szerencsére egy full szett télapó idején beszerezve....
|
| 2010. április 10. 17:25 |
|
 |
|
Yoss
Motor: R1250GS
|
Sziasztok! Ismeri valaki a Motor Bázis-t a Gilice téren? Valami tapasztalat róluk, velük kapcsolatban. Vélemény? Előre is köszi, Yoss
_________________ If this is heaven, I'm not afraid of hell...
|
| 2009. július 8. 13:01 |
|
 |
|
T3v3
Motor: 1.2-es Börzsönyi szürkemarha
|
Én arra gondoltam hogy az előző tulajdonos...
|
| 2009. július 6. 20:40 |
|
 |
|
Pittyke
Motor: 400 Bandita 95'
|
valaki szerel->ő szerel->szerelő  már egy kezemen sem tudom megszámolni mennyi "szerelőt" mondtak itt Debrecenben
|
| 2009. július 6. 20:36 |
|
 |
|
T3v3
Motor: 1.2-es Börzsönyi szürkemarha
|
Biztos hogy szerelő csinálta? Neki egyszerűbb kicserélni mintsem makkozni vele.
|
| 2009. július 6. 19:12 |
|
 |
|