|
|
Pontos idő: 2026. március 4. 1:50
|
Megválaszolatlan hozzászólások
| Aktív témák
| Szerző |
Üzenet |
|
zöldi
Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
|
 Re: Ring
Mondom, kakucsring. Olcsó, lassú, jó. De csak hétköznaqp délelőtt.
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
| 2009. március 3. 8:39 |
|
 |
|
Ticu
Motor: GSF 600 S K4 (snassz szürke)
|
Hupli? A jó magyar aszfaltos mérnököket most túlképezték, hogy annyira igyekeztek kátyúmentesre csinálni a felületet, hogy még sok is lett.  Vicc... És ezennel már le is tettem a ringről. Annyi negatív véleményt kaptam róla (nem csak itt), hogy elment a kedvem. Keresek inkább valami vezetéstechnikai kurzust 100ezerért. 
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
| 2009. március 3. 8:27 |
|
 |
|
Teca
|
G67 írta: Ticu írta: ......Nyílván más az aszfalt minősége is a ringen, nincsenek kátyúk, bordák.... Hring? Majd elharaptam a nyelvem.... Motorinfón is írnak erről: 9-es kanyar. Az itt következő lassú jobbos kulcsfontosságú az egész Hungaroringen, az utána jövő gyors balos nem kevésbé. A jobb kanyar közepén van egy nagy hupli, nos, azt jobbról kell kikerülnöd..... Ez így van, és nem kicsi hupli  mindenképp figyelni kell rá, mert sajnos buktak is páran miatta. Amikor tavaly felmentem a pályára, előre figyelmeztettek hogy ott van, mégis sikerült átmennem rajta. De mivel óvatos duhaj vagyok nem történt semmi azon kívül, hogy frászt kaptam. A balost eddig is el kellett rontani, hogy gyorsan tudd venni ezt a jobbost, most még arra is kell figyelned, hogy a huplit is elkerüld. 
|
| 2009. március 2. 20:39 |
|
 |
|
G67
Motor: Hilti TE22
|
Ticu írta: ......Nyílván más az aszfalt minősége is a ringen, nincsenek kátyúk, bordák.... Hring? Majd elharaptam a nyelvem.... Motorinfón is írnak erről: 9-es kanyar. Az itt következő lassú jobbos kulcsfontosságú az egész Hungaroringen, az utána jövő gyors balos nem kevésbé. A jobb kanyar közepén van egy nagy hupli, nos, azt jobbról kell kikerülnöd.....
_________________ Unalmamban macskaidomár lettem
|
| 2009. március 2. 19:57 |
|
 |
|
zöldi
|
Ticu írta: , azért fizessem, hogy amatőrökkel mehessek? Fizetnék érte, ha garantálnák. Az azt jelentené, hogy olyan arcok mennek fel, mint én. Ha elmész egy ilyen ringre, arra készülj, hogy aláíratnak egy papírt, hogy semmilyen felelősséget nem vállalnak, bármi történjen. Magyarul, ha egy türelmetlen Mz-s/KTM-es kilöki alólad a motort, cseszheted. Mert történnek ám ilyenek...
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
| 2009. március 2. 9:37 |
|
 |
|
kolixx
Motor: Yamaha XT 660 R '04
|
Kakucs jó, én is élveztem összességében. A HRing gyors az ilyen kis gyakorolgatáshoz és túl széles is. Nem nagyon tudsz olyat hibázni amiből bajod lehet és ezért észre sem veszed, hogy a kanyart 2m-el nagyobb íven vetted mint kellett volna.
_________________ Kutatásra és Orgyilkosságra Létrehozott Ikerhorizontális Xenonmeghajtású eXkavátor
|
| 2009. március 2. 9:19 |
|
 |
|
Ticu
|
Zöldi, még jó, hogy beleraktad a bogarat a fülembe. Most nézem, hogy ha csak simán elmegyek egy esti 3*20 perces körözgetésre, akkor az 9e. Ft ( a nagy motoros barát szervezésésben ugyan ez 10900.- Akciósan!  ) hivatalosan. A 4x20 perc pedig 12e. Na most akkor azt a plussz 1900 HUF-ot, azért fizessem, hogy amatőrökkel mehessek?  Na ennyit a hazai motoros balesetmegelőzésről! Lehúzós brigád! 
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
| 2009. március 2. 9:17 |
|
 |
|
zöldi
|
Ticu írta: , mert egy nagyobb tudásszintel rendelkezőnek nem éri meg ennyiért "csak"' ennyit menni, hiszem az egész napos történet sem sokkal drágább A nyíltnapon is csak ennyi lehet menni, szerintem ide is bejön pár versenyőz...
|
| 2009. március 2. 8:43 |
|
 |
|
zöldi
|
Ha már gyakolás, én a kakucsi pályára mennék ki egy hétköznap délelőtt. Akkor megvan az esélye, hogy csak nagyon kevés ember legyen kint. Ott is poén, mikor a tuning simson, vagy a széria mz kikerül, de messze nem olyan vadak a sebességek, 3ban fék nélkül körbe lehet szépen menni, lehet lábtartót karcingatni, jó az. Én fosok kimenni a ringre.
|
| 2009. március 2. 8:42 |
|
 |
|
Ticu
|
Na ja értem én, de pont ez itt a pláne. Nem azt akarom próbálgatni, hogy hogyan is kell indexelni, stop táblánál megállni, mert azt tudom és betartom. Gyakorolni olyan helyen kell ahol nem sodrom maga és más életét veszélybe. Inkább csússzak egyet a kavicságyba mint egy 86ezer tonnás cemetes kerekei alá. Nyílván más az aszfalt minősége is a ringen, nincsenek kátyúk, bordák, aknafedők, sárdarabok... tudom, de azt is szeretném megtudni, hogy hogyan is lehet rendesen kanyarodni, vészhelyzetben mit csináljak (döntsek jobban vagy fék ezerrel?), fogalmam sincs hogy mik a motor határai (na jó, ennek biztos a közelébe sem jutok majd), és nem közúton akarom ezt kitapasztalni. És igen, az egy kicsit visszatartó erő, hogy egy állat ugy rám előz egy kanyarban, hogy majd össze csinálom magam.  De hát van remény, hogy tényleg elég amatőrök mennek el talán, mert egy nagyobb tudásszintel rendelkezőnek nem éri meg ennyiért "csak"' ennyit menni, hiszem az egész napos történet sem sokkal drágább és gondolom neki sem az a jó, ha cammognak elötte a kanyarokban. 
|
| 2009. március 2. 8:21 |
|
 |
|
kolixx
Motor: Yamaha XT 660 R '04
|
Én már kb két hónapja nem vettem elő a motort  Ilyenkor, mikor nem csak kezdő vagyok hanem még rozsdás is, előszeretettel megyek olyan helyre motorozni egy órácskát ahol nem jön szembe senki. Ez vagy valami elfeledett kerülőút, vagy egy parkoló volt eddig. Az idén még nem döntöttem 
_________________ Kutatásra és Orgyilkosságra Létrehozott Ikerhorizontális Xenonmeghajtású eXkavátor
|
| 2009. március 2. 7:28 |
|
 |
|
T3v3
Motor: 1.2-es Börzsönyi szürkemarha
|
Én azt mondom gyakorolgatni az úton kell, mert a hungaroring az nem a közút, a közút pedig nem a hungaroring. Értsd. a hungaroringen a vezetés elég felelőség mentes. Nem jön szembe senki, nincsenek fák, akadály az úton stb.stb. nem számít majd a kavicságy megfog.... lehet neki tolni mint az ökör, kanyarból kanyarba feküdni. Aztán a jó ember meg kimegy a közútra és elfelejti hogy a helyszín változott, a többit meg tudjátok...
|
| 2009. március 2. 6:50 |
|
 |
|
csibra
Motor: vizes bandit ;)
|
Van értelme természetesen, de ki kell fogni, hogy a többiek ne legyenek túl nagy barmok.
|
| 2009. március 1. 21:47 |
|
 |
|
Ticu
|
Kezdő motoros szemmel érdekes lehet egy Hungaroringes gyakorolgatás? A hagsúly a gyakorolgatáson, tanuláson van, nem száguldozáson. Lesz most lehetőség több időpontban is kimenni az egyik motoros iskola szervezése alatt valami akciós 10900.- Ft-ért (3*20perc). Részletek: ITT
|
| 2009. február 27. 11:27 |
|
 |
|
admin
Adminisztrátor
|
 Ring
Ring
|
| 2008. december 31. 16:53 |