Pontos idő: 2026. május 6. 9:28

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 348 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő
 Ruházat 
Szerző Üzenet

Motor: R1250GS
Hozzászólás Re: Ruházat
Ironed írta:
:P Póló a rend szerint csak talin megjelenteknek jutott eddig...

Sajnálom, ez esetben nincs ötletem. Ha rajtam múlna mennék, de nem tom megoldani. Az egyik nap talán sikerülne, de nem garantálható, hogy nem a tátrai túra idején érnék oda..Azzal meg nem sokra megyek.. :(

2009. szeptember 1. 20:16
Profil ICQ

Motor: Bandit1200 "z" naked
:P Póló a rend szerint csak talin megjelenteknek jutott eddig...

2009. szeptember 1. 16:39
Profil Honlap

Tangerine írta:
Karesz szokta hozni a talikra.

A mostani talira sajnos nem tudok elmenni. Sztem a legjobb, ha felveszem vele a kapcsolatot, max. elmegyek érte én. Köszi azért az infót.

2009. szeptember 1. 9:42
Profil ICQ

Motor: GSX 1400 K6
Karesz szokta hozni a talikra.

2009. szeptember 1. 9:05

Biztos volt már téma, de bandit.hu-s pólót honnan lehetne szerezni? Vagy kivel kell csináltatni?

2009. szeptember 1. 8:58
Profil ICQ
ha má tempo, igen mi néztük gps-el és a kellemes sí-klás olyan 70-75 km/h a board kicsit lasabb

2009. július 31. 14:58

Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
Ott a börzsönyben nincs valami kis pálya?

2009. július 31. 8:39

Motor: GSF 600 S K4 (snassz szürke)
kolixx rátapintott a lényegre. Nem szándékoztam motoros gerincprotektort venni, csak gondoltam ha már van egy idehaza akkor miért ne használhatnám?
Hát ha motorral nem is, de csúszkálni elmehetünk a télen. ;)

2009. július 31. 7:06

Motor: Honda XL650V Transalp
Ha ennyi szerelmese van itt a téli sportoknak, lehetne téli Bandittalit is tartani, valami jóféle pályarendszer mellett. Kijutás motorral, felszerelést béreljük. :twisted: (Opcionálisan gumipókozzuk a lécet/deszkát a hátsó ülésre. :D )

2009. július 30. 21:22

Motor: GSX 1400 K6
mzsombor írta:
Hát, azért ezzel az első ponttal nem nagyon értek egyet... Egy egy jobban megeresztett részen simán mész akár 80 feletti tempót is. Egyszer megnézem télen GPS-szel. :D

Én sem. Kb. 3 éve síeltem legutóbb Osztrákiában. Ott volt az egyik pályán sebességmérő. Kb. 95-öt mért nálam, pedig nem is a rendes léccel mentem, hanem a 90 centis snowblade-del, ami szerintem nem megy olyan gyorsan, mint egy hosszú léc. Legalábbis pár an megelőztek, pedig én is nyélen mentem. :mrgreen:
Nem volt rajtam se bukó, se gerincvédő. :roll: :lol:

2009. július 30. 20:54

MLAci írta:
erröl olvastam régebben egy cikket. A lényeg, hogy teljesen más terhelésre gyártják a protektorokat.

Kollégám egy jónevű motorosboltban otthagyott kb 150 ezret ruhára, így szeretetből megajándékozták egy gerincprotektorral. 1 héttel később kicsit hanyagabb mozdulattal tette a polcra, az meg szépen eltört...

2009. július 30. 20:48

Motor: bandit 250
egyébként vannak olyan snowboard gerincvédők, amik EN 1621-2 szabvány szerint készültek, de ezeken rajta van ez a szám, és nincs beleírva az ismertetőjébe, hogy nem szabad motorozáshoz használni

2009. július 30. 20:14
Profil Honlap

Motor: bandit 250
erröl olvastam régebben egy cikket. A lényeg, hogy teljesen más terhelésre gyártják a protektorokat. A görkoris protektor sem jó motorhoz, mert nem bír ki akkora ütést, mint amekkorát kellene. Elvileg ezek más számozással is vannak ellátva mint a motorosok.
Az EN 1621-2 (vagy 1) -es jelölést kell keresni, ez az európai norma...szóval messze nem a csúszás tűrése a lényeg, hanem hogy tolószékbe kerül-e az ember, vagy nem. Én nyugodt szívvel nem használnék olyan gerincvédőt, amit gorkorihoz, vagy akár snowboardozáshoz gyártottak.

sajnos csak angol leírást találtam róla:

"The CE BACK PROTECTOR standard is labeled EN1621-2. The test is performed with a 5kg kerbstone dropped from one meter to create the test impact energy of 50 Joules. The standard contains two levels of force transmission performance. 18kN passes LEVEL 1 "basic" compliance and 9kN passes LEVEL 2 "high performance" compliance. So LEVEL 2 protectors allow 50% less force to reach the spine/ribs.

The CE LIMB/JOINT PROTECTOR standard is labeled EN1621-1. It allows joint/limb armor to transmit no more than 35kN of force for all levels. Both of the CE body armor standards(back or limb) use the same amount of energy as a starting point, 50 joules. However, limb/joint armor ratings are based on performance at 50 joules, 75 joules, or 100 joules, leading to 3 levels of performance within this standard. All 3 levels allow no more than 35 kN of force to transmit: LEVEL 1 (50 joules), LEVEL 2 "high performance" (75 joules), and LEVEL 3 "extreme performance" (100 joules). "

2009. július 30. 20:04
Profil Honlap

Motor: Yamaha XT 660 R '04
Ja, még valami: amíg nincs más, ez is mindenképp jobb mint a semmi :D

2009. július 30. 17:23
Profil YIM

Én is maximum a kopás miatt aggódnék, minőségileg amúgy elég rendben van.
Havon, jégen ugye jobban csúszik az ember mint az úton.
Köszi!

2009. július 30. 14:52

Motor: Honda XL650V Transalp
Hát, azért ezzel az első ponttal nem nagyon értek egyet... Egy egy jobban megeresztett részen simán mész akár 80 feletti tempót is. Egyszer megnézem télen GPS-szel. :D
A pályán lévő hó sem olyan nagyon puha általában, bár az aszfalt sokkal jobban koptat, azt aláírom.

2009. július 30. 14:30

Motor: Yamaha XT 660 R '04
Én nulladik körben a következőket tippelném:

1: a téli sportok alatt nem 80-al esel gerincre, hanem jóval kisebb sebességgel
2: puhára esel (feltéve, hogy nem műkorcsolyázni jársz a protektorral), ellentétben az aszfalttal
3: télis sportbalesetnél a protektornak csak az első utést (rossz esetben többet) kell védenie, tovább nem nagyon van dolga. Motorozás esetén csúszás esetén tiszetességes kopásnak is ki van téve, nem csak a protektor maga, hanem a felfogatásai is (hevederek és társai)

Röviden: én el tudom képzelni, hogy egy JÓL MEGTERVEZETT snowbordos gerincprotektor más mint egy JÓL MEGTERVEZETT motoros felszerelés, de az alsó árkategóriákban szerintem nincs meg ez az elválás (igaz én csak a motoros cuccaimat használom deszkázni, visszairányon még nem gondolkodtam)

2009. július 30. 14:19
Profil YIM

Volna egy nagy kérdésem.
Van egy Snowboardos gerincprotektorom. A kisfüzetébe le van írva, hogy jó a téli sportokhoz, de motorozáshoz NEM! :?
Mi lehet annyira különbség, hogy tiltják??
Ilyen cucc

2009. július 30. 13:56

Miko írta:
Nekem ien Lidls van s sikeresen beépítettem a két fülhalgatót meg mikrofont a Lazer sisakokba s azóta nincs ien gondom, hogy kiesik belőle!
Zöldi nem láttad véletlenül mennyibe került?

Huh, passz. 1500..talán. Az biztos, hogy most minden olcsóbb, mint márciusban volt.

2009. július 15. 10:30

Motor: 2002 Suzuki GSF1200S
Nekem ien Lidls van s sikeresen beépítettem a két fülhalgatót meg mikrofont a Lazer sisakokba s azóta nincs ien gondom, hogy kiesik belőle!
Zöldi nem láttad véletlenül mennyibe került?

zöldi írta:
Miko írta:
Nem láttál kommunikációs cuccost ott?

Van!!

2009. július 15. 9:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 348 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő