|
|
Pontos idő: 2026. május 6. 9:28
|
Megválaszolatlan hozzászólások
| Aktív témák
| Szerző |
Üzenet |
|
bozsi80
Motor: 98' GSF 600S
|
 Re: Ruházat
zöldi írta: Ha ilyen méretű fejed van, tudok ajánlani egy makulátlan belsejű Schubert speedet. Lehet, hogy érdekel... tudnál róla képet vagy linket, hogy pontosan melyikről van szó? Ő az (S1)? http://www.sportmotor.hu/teszt/schuberth/?c=1043&r=554Köszönöm.  Szerk. Ilyen?: http://www.kepesmotor.hu/zart_bukosisak/p997411&st=Schuberth
|
| 2012. szeptember 18. 13:58 |
|
 |
|
zöldi
Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
|
Ha ilyen méretű fejed van, tudok ajánlani egy makulátlan belsejű Schubert speedet. Az ebayen vettem Páromnak, de kicsi neki, gyerkőcnek meg még ráér. 54-55-ös, éveken keresztül a legcsendesebb sisak volt. 16-ért viheted, fekete. Én ebből a típusból most vettem meg a harmadikat, 5-6 évet bír mindennapos (télen is!!) használatban. Nem tágul, nem nyúlik, nem zajos.
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
| 2012. szeptember 18. 13:51 |
|
 |
|
bozsi80
|
Oké, kösz mindenkinek! 
|
| 2012. szeptember 18. 11:16 |
|
 |
|
ajonas74
|
Yoss írta: Lehet hogy igaz, de erre nem lehet alapozni. FEL KELL PRÓBÁLNI. Egyetértek, fel kell próbálni. Ahogy korábban írtam ugyanitt: A protektor teteje a nyakszirtedig érjen fel, az alja meg teljesen a farkcsontodig érjen le.
|
| 2012. szeptember 17. 21:41 |
|
 |
|
Yoss
Motor: R1250GS
|
bozsi80 írta: Kösz CsuBeE! 180cm magas és 82kg körüli emberkének milyen méretű gerincproti kell ("L", "XL")? Valamint, az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell, mint általában? Olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve, tehát az "L"-es "M"-nek felel meg. Ez igaz lehet? Üdv. Lehet hogy igaz, de erre nem lehet alapozni. FEL KELL PRÓBÁLNI.
_________________ If this is heaven, I'm not afraid of hell...
|
| 2012. szeptember 17. 19:51 |
|
 |
|
bozsi80
|
Kösz CsuBeE! 180cm magas és 82kg körüli emberkének milyen méretű gerincproti kell ("L", "XL")? Valamint, az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell, mint általában? Olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve, tehát az "L"-es "M"-nek felel meg. Ez igaz lehet? Üdv.
|
| 2012. szeptember 17. 19:32 |
|
 |
|
CsuBeE
Motor: Suzuki GSF 1200 N (K5)
|
Bozsi, én is így voltam ezzel, amíg nem vettem pinlock plexis bukót végül!  Akinek még nem volt, az tényleg nem tudja, milyen jó! És pont azért, mert nem kell 10 fok a párához... Egy normális sisak, ami jól zár (pl ha zaj, és huzatmentes, általában ez vele jár), akkor elég egy hűvösebb nyári este, és máris beopálosodsz egy pirosnál! Persze a régebbi jó öreg lidis sisakom miatt még most is megszokásból néha felcsattintom a rostélyt ha megállok, de amikor lennt hagyom, nagyon jól látszik, ahogy a pinlock alatt és felett a csupasz plexin betejesedik a világ...  És tényleg nem kell nagy hideg, csak egy hűvös este, vagy egy kis zápor pl! A pinlock viszont direkt rálehelve és kutyaidőben sem homályosodik, szóval tényleg hasznos! 
_________________ Azért élek, hogy motorozzak- motorozom azért, hogy éljek!
|
| 2012. szeptember 17. 16:55 |
|
 |
|
bozsi80
|
Idézet: javallanám, hogy inkább pin-lock-os bukót vegyél, nagy előny, hogy nem párásodik be hűvös időben sem. A Caberget én nem venném meg. Nekem most is az van, bár nem ez a modell és új korától nagyon zajos. Persze az enyém nyitható ez meg nem, de én csalódtam a márkában, így a következő nagy valószínűséggel más márka lesz. A V2R ettől persze lehet jó, főleg az árát is figyelembe véve. Visszatérve a bukóra... Biztos, hogy jó a pin-lock, de szerintem nem sűrűn fogok 10 fok alatt motorozni. Azt sem hiszem, hogy van ennél jelentősen halkabb bukó ebben az árkategóriában, nekem pedig nincs pénzem 100-150 ezer Ft-os ARAI vagy Schuberth sisakra. Ezt a teljesen új (dobozában, sisakzsákkal) "XS"-es "Caberg V2R Dipy"-t 25.000Ft-ért tudnám megvenni. Caberg oldalán: http://www.caberg.it/caberg_caschi_caberg_helmets.php?mod=VR&color=MaB&p=1Pontosan így néz ki (Dipy): http://www.speedway.fr/casque-moto-scooter/28424-casque-caberg-v2r-dipy-noir-gris.htmlMost egy kicsit régi (mondjuk jó állapotú, karcmentes) "Caberg Brutus" sisakom van, ami nekem elég volt anno a kis ZZR-re. Ez a bukó "S"-es és szerintem jó (nem mozdul el, jól tart, nem szorít), pedig a fej méretem "hivatalosan" "XS"-es, mivel 54cm (homlok-halánték vonalban mérve). Szélzajt nem tudom megítélni (nincs viszonyítási alapom), de nem emlékszem, hogy zavart volna. Most azt nem tudom, hogy jó lenne-e az új "XS"-es V2R?  Nem tudok róla, hogy a közelemben árulnának Caberg sisakokat (egy bolt van kb. 30 km-re, de szerintem ott sincs Caberg). Üdv.
|
| 2012. szeptember 17. 13:33 |
|
 |
|
bozsi80
|
Köszi Yoss! Protektorról, Alpinestars-ról valaki? Üdv.
|
| 2012. szeptember 17. 11:39 |
|
 |
|
Yoss
|
bozsi80 írta: Sziasztok!
Ha van itt 180cm magas és 82kg körüli emberke, legyen kedves megírni nekem, hogy milyen méretű gerincprotit használ.
Más... Az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell a megszokottól? Valahol olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve (pl. az "L"-es "M"-nek felel meg). Ugyanez a kérdésem, a "Caberg V2R" sisakkal kapcsolatban... ha általában "S"-est használok, akkor ebből "M"-es kellene? Egyébként mennyire fontos/praktikus a beépített napellenző (több előnye van, mint hátránya)?
Köszönöm. Szerintem a kesztyűt, de bukót mindenképpen fel kell próbálni, mielőtt megveszed. Mások véleménye nem mérvadó, mert hiába egyforma a fejméretetek, a fej alakja is más lehet és ami másnak kényelmes, az neked lehet, hogy nem az. Ha rendelni akarod, akkor menj el egy boltba ahol fel tudod próbálni a kívánt méretet. A beépített napellenző - én inkább napszemüvegnek hívnám - nagyon jó dolog én nagyon szeretem. Viszont javallanám, hogy inkább pin-lock-os bukót vegyél, nagy előny, hogy nem párásodik be hűvös időben sem. A Caberget én nem venném meg. Nekem most is az van, bár nem ez a modell és új korától nagyon zajos. Persze az enyém nyitható ez meg nem, de én csalódtam a márkában, így a következő nagy valószínűséggel más márka lesz. A V2R ettől persze lehet jó, főleg az árát is figyelembe véve. De még egyszer: NE VEGYÉL BUKÓT PRÓBA NÉLKÜL!!
|
| 2012. szeptember 17. 10:59 |
|
 |
|
bozsi80
|
Sziasztok!
Ha van itt 180cm magas és 82kg körüli emberke, legyen kedves megírni nekem, hogy milyen méretű gerincprotit használ.
Más... Az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell a megszokottól? Valahol olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve (pl. az "L"-es "M"-nek felel meg). Ugyanez a kérdésem, a "Caberg V2R" sisakkal kapcsolatban... ha általában "S"-est használok, akkor ebből "M"-es kellene? Egyébként mennyire van szükség a beépített napellenzőre (több előnye van, mint hátránya)?
Köszönöm.
|
| 2012. szeptember 17. 10:44 |
|
 |
|
bozsi80
|
Köszönöm Karesz! Igen, a google már régóta a barátom  , inkább személyes tapasztalat, vélemény érdekel a márkával kapcsolatban. Üdv.
|
| 2012. szeptember 13. 23:17 |
|
 |
|
karesz
Motor: R 1200 GS Jawák
|
_________________ Mielőtt kerékpárra ülsz, mindig húzd meg a dinamó csavarjait
|
| 2012. szeptember 13. 21:57 |
|
 |
|
bozsi80
|
Köszönöm srácok! Úgy látszik a legtöbb kérdésemre nincs konkrét válasz, mert valaki így - valaki úgy, valaki ezt - valaki azt... de biztos vagyok benne, hogy nem a válaszokkal és a válaszadókkal van probléma, hanem inkább az "amatőr" kérdező, idióta kérdéseivel. Na, ezt még megpróbálom...  tud valaki esetleg valamit az " RS Taichi" ruházatról? Üdv.
|
| 2012. szeptember 12. 19:54 |
|
 |
|
Noby
Motor: GSF 1200S, KTM 640 Duke II
|
 egyik kint másik bent?
_________________ Nem értek hozzá, de elszánt vagyok!
|
| 2012. szeptember 12. 18:56 |
|
 |
|
Tangerine
Motor: GSX 1400 K6
|
Én meg mindkettőt. Ha esik kint hagyom, ha jó idő van, akkor betűröm. 
|
| 2012. szeptember 12. 17:36 |
|
 |
|
STom
Motor: GSF 1250S
|
Én meg mindig kint hagyom a csizmán.
|
| 2012. szeptember 12. 17:20 |
|
 |
|
Yoss
|
bozsi80 írta: Yoss írta: Guggolásnál inkább azt kell nézni, hogy ne csússzon föl az alja féllábszárig, mert szar ha nem csizma van rajtad és kilóg a lábad  A hossza is teljesen jó, egyébként MINDIG van rajtam csizma (legalább is motorozás közben)!  Tényleg ezt meg akartam kérdezni... a cordura nadrágot csizmán kívül vagy betűrve szoktátok hordani? ki hogy szokta. Én pl. betűröm..
|
| 2012. szeptember 11. 12:39 |
|
 |
|
bozsi80
|
Yoss írta: Guggolásnál inkább azt kell nézni, hogy ne csússzon föl az alja féllábszárig, mert szar ha nem csizma van rajtad és kilóg a lábad  A hossza is teljesen jó, egyébként MINDIG van rajtam csizma (legalább is motorozás közben)!  Tényleg ezt meg akartam kérdezni... a cordura nadrágot csizmán kívül vagy betűrve szoktátok hordani?
|
| 2012. szeptember 11. 11:17 |
|
 |
|
Yoss
|
bozsi80 írta: Kösz Yoss! Igen, megpróbáltam még1szer, le is guggoltam benne és nem nyom, nem szorít sehol. Úgy gondoltam, hogy a bélésekkel együtt pont jó, ha kiveszem mindkettőt akkor már lazább. Talán a vízálló membránnal, termobélés nélkül lesz tökéletes.  Üdv. Guggolásnál inkább azt kell nézni, hogy ne csússzon föl az alja féllábszárig, mert szar ha nem csizma van rajtad és kilóg a lábad 
|
| 2012. szeptember 11. 9:51 |
|
 |
|