Pontos idő: 2026. május 6. 9:28

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 348 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Következő
 Ruházat 
Szerző Üzenet

Motor: 98' GSF 600S
Hozzászólás Re: Ruházat
zöldi írta:
Ha ilyen méretű fejed van, tudok ajánlani egy makulátlan belsejű Schubert speedet.

Lehet, hogy érdekel... tudnál róla képet vagy linket, hogy pontosan melyikről van szó?

Ő az (S1)? http://www.sportmotor.hu/teszt/schuberth/?c=1043&r=554

Köszönöm. :leborul:

Szerk.

Ilyen?: http://www.kepesmotor.hu/zart_bukosisak/p997411&st=Schuberth

2012. szeptember 18. 13:58

Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
bozsi80 írta:

Üdv.

Ha ilyen méretű fejed van, tudok ajánlani egy makulátlan belsejű Schubert speedet. Az ebayen vettem Páromnak, de kicsi neki, gyerkőcnek meg még ráér. 54-55-ös, éveken keresztül a legcsendesebb sisak volt. 16-ért viheted, fekete. Én ebből a típusból most vettem meg a harmadikat, 5-6 évet bír mindennapos (télen is!!) használatban. Nem tágul, nem nyúlik, nem zajos.

2012. szeptember 18. 13:51

Oké, kösz mindenkinek! ;)

2012. szeptember 18. 11:16
Yoss írta:
Lehet hogy igaz, de erre nem lehet alapozni. FEL KELL PRÓBÁLNI.

Egyetértek, fel kell próbálni. Ahogy korábban írtam ugyanitt: A protektor teteje a nyakszirtedig érjen fel, az alja meg teljesen a farkcsontodig érjen le.

2012. szeptember 17. 21:41

Motor: R1250GS
bozsi80 írta:
Kösz CsuBeE! ;)
180cm magas és 82kg körüli emberkének milyen méretű gerincproti kell ("L", "XL")?
Valamint, az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell, mint általában?
Olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve, tehát az "L"-es "M"-nek felel meg.
Ez igaz lehet?
Üdv.

Lehet hogy igaz, de erre nem lehet alapozni. FEL KELL PRÓBÁLNI.

2012. szeptember 17. 19:51
Profil ICQ

Kösz CsuBeE! ;)

180cm magas és 82kg körüli emberkének milyen méretű gerincproti kell ("L", "XL")?

Valamint, az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell, mint általában?
Olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve, tehát az "L"-es "M"-nek felel meg.
Ez igaz lehet?

Üdv.

2012. szeptember 17. 19:32

Motor: Suzuki GSF 1200 N (K5)
Bozsi, én is így voltam ezzel, amíg nem vettem pinlock plexis bukót végül! :) Akinek még nem volt, az tényleg nem tudja, milyen jó! És pont azért, mert nem kell 10 fok a párához... Egy normális sisak, ami jól zár (pl ha zaj, és huzatmentes, általában ez vele jár), akkor elég egy hűvösebb nyári este, és máris beopálosodsz egy pirosnál!
Persze a régebbi jó öreg lidis sisakom miatt még most is megszokásból néha felcsattintom a rostélyt ha megállok, de amikor lennt hagyom, nagyon jól látszik, ahogy a pinlock alatt és felett a csupasz plexin betejesedik a világ... :D És tényleg nem kell nagy hideg, csak egy hűvös este, vagy egy kis zápor pl!
A pinlock viszont direkt rálehelve és kutyaidőben sem homályosodik, szóval tényleg hasznos! :)

2012. szeptember 17. 16:55

Idézet:
javallanám, hogy inkább pin-lock-os bukót vegyél, nagy előny, hogy nem párásodik be hűvös időben sem. A Caberget én nem venném meg. Nekem most is az van, bár nem ez a modell és új korától nagyon zajos. Persze az enyém nyitható ez meg nem, de én csalódtam a márkában, így a következő nagy valószínűséggel más márka lesz. A V2R ettől persze lehet jó, főleg az árát is figyelembe véve.

Visszatérve a bukóra...
Biztos, hogy jó a pin-lock, de szerintem nem sűrűn fogok 10 fok alatt motorozni.
Azt sem hiszem, hogy van ennél jelentősen halkabb bukó ebben az árkategóriában,
nekem pedig nincs pénzem 100-150 ezer Ft-os ARAI vagy Schuberth sisakra.
Ezt a teljesen új (dobozában, sisakzsákkal) "XS"-es "Caberg V2R Dipy"-t 25.000Ft-ért tudnám megvenni.
Caberg oldalán: http://www.caberg.it/caberg_caschi_caberg_helmets.php?mod=VR&color=MaB&p=1
Pontosan így néz ki (Dipy): http://www.speedway.fr/casque-moto-scooter/28424-casque-caberg-v2r-dipy-noir-gris.html

Most egy kicsit régi (mondjuk jó állapotú, karcmentes) "Caberg Brutus" sisakom van, ami nekem elég volt anno a kis ZZR-re.
Ez a bukó "S"-es és szerintem jó (nem mozdul el, jól tart, nem szorít),
pedig a fej méretem "hivatalosan" "XS"-es, mivel 54cm (homlok-halánték vonalban mérve).
Szélzajt nem tudom megítélni (nincs viszonyítási alapom), de nem emlékszem, hogy zavart volna.
Most azt nem tudom, hogy jó lenne-e az új "XS"-es V2R? :?:
Nem tudok róla, hogy a közelemben árulnának Caberg sisakokat (egy bolt van kb. 30 km-re, de szerintem ott sincs Caberg).

Üdv.

2012. szeptember 17. 13:33

Köszi Yoss! ;)

Protektorról, Alpinestars-ról valaki?

Üdv.

2012. szeptember 17. 11:39

bozsi80 írta:
Sziasztok!

Ha van itt 180cm magas és 82kg körüli emberke, legyen kedves megírni nekem, hogy milyen méretű gerincprotit használ.

Más...
Az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell a megszokottól?
Valahol olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve (pl. az "L"-es "M"-nek felel meg).
Ugyanez a kérdésem, a "Caberg V2R" sisakkal kapcsolatban... ha általában "S"-est használok, akkor ebből "M"-es kellene?
Egyébként mennyire fontos/praktikus a beépített napellenző (több előnye van, mint hátránya)?

Köszönöm.

Szerintem a kesztyűt, de bukót mindenképpen fel kell próbálni, mielőtt megveszed. Mások véleménye nem mérvadó, mert hiába egyforma a fejméretetek, a fej alakja is más lehet és ami másnak kényelmes, az neked lehet, hogy nem az. Ha rendelni akarod, akkor menj el egy boltba ahol fel tudod próbálni a kívánt méretet. A beépített napellenző - én inkább napszemüvegnek hívnám - nagyon jó dolog én nagyon szeretem. Viszont javallanám, hogy inkább pin-lock-os bukót vegyél, nagy előny, hogy nem párásodik be hűvös időben sem. A Caberget én nem venném meg. Nekem most is az van, bár nem ez a modell és új korától nagyon zajos. Persze az enyém nyitható ez meg nem, de én csalódtam a márkában, így a következő nagy valószínűséggel más márka lesz. A V2R ettől persze lehet jó, főleg az árát is figyelembe véve. De még egyszer: NE VEGYÉL BUKÓT PRÓBA NÉLKÜL!!

2012. szeptember 17. 10:59
Profil ICQ

Sziasztok!

Ha van itt 180cm magas és 82kg körüli emberke, legyen kedves megírni nekem, hogy milyen méretű gerincprotit használ.

Más...
Az "Alpinestars" kesztyűkből valóban 1 számmal nagyobb kell a megszokottól?
Valahol olvastam, hogy kicsit túl vannak méretezve (pl. az "L"-es "M"-nek felel meg).
Ugyanez a kérdésem, a "Caberg V2R" sisakkal kapcsolatban... ha általában "S"-est használok, akkor ebből "M"-es kellene?
Egyébként mennyire van szükség a beépített napellenzőre (több előnye van, mint hátránya)?

Köszönöm.

2012. szeptember 17. 10:44

Köszönöm Karesz! ;)

Igen, a google már régóta a barátom :lol: , inkább személyes tapasztalat, vélemény érdekel a márkával kapcsolatban.

Üdv.

2012. szeptember 13. 23:17

Motor: R 1200 GS Jawák
Google a barátod :)
http://www.quasimoto.hu/kategoriak.php?tipus=166

amúgy mit akarsz tudni ?

2012. szeptember 13. 21:57
Profil Honlap

Köszönöm srácok! ;)

Úgy látszik a legtöbb kérdésemre nincs konkrét válasz, mert valaki így - valaki úgy, valaki ezt - valaki azt...
de biztos vagyok benne, hogy nem a válaszokkal és a válaszadókkal van probléma, hanem inkább az "amatőr" kérdező, idióta kérdéseivel. :lol:

Na, ezt még megpróbálom... :D tud valaki esetleg valamit az "RS Taichi" ruházatról?

Üdv.

2012. szeptember 12. 19:54

Motor: GSF 1200S, KTM 640 Duke II
:mrgreen: egyik kint másik bent?

2012. szeptember 12. 18:56

Motor: GSX 1400 K6
Én meg mindkettőt. :lol:
Ha esik kint hagyom, ha jó idő van, akkor betűröm. ;)

2012. szeptember 12. 17:36

Motor: GSF 1250S
Yoss írta:
.

Én meg mindig kint hagyom a csizmán.

2012. szeptember 12. 17:20

bozsi80 írta:
Yoss írta:
Guggolásnál inkább azt kell nézni, hogy ne csússzon föl az alja féllábszárig, mert szar ha nem csizma van rajtad és kilóg a lábad :)

A hossza is teljesen jó, egyébként MINDIG van rajtam csizma (legalább is motorozás közben)! ;)

Tényleg ezt meg akartam kérdezni... a cordura nadrágot csizmán kívül vagy betűrve szoktátok hordani?

ki hogy szokta. Én pl. betűröm..

2012. szeptember 11. 12:39
Profil ICQ

Yoss írta:
Guggolásnál inkább azt kell nézni, hogy ne csússzon föl az alja féllábszárig, mert szar ha nem csizma van rajtad és kilóg a lábad :)

A hossza is teljesen jó, egyébként MINDIG van rajtam csizma (legalább is motorozás közben)! ;)

Tényleg ezt meg akartam kérdezni... a cordura nadrágot csizmán kívül vagy betűrve szoktátok hordani?

2012. szeptember 11. 11:17

bozsi80 írta:
Kösz Yoss! ;)

Igen, megpróbáltam még1szer, le is guggoltam benne és nem nyom, nem szorít sehol.

Úgy gondoltam, hogy a bélésekkel együtt pont jó, ha kiveszem mindkettőt akkor már lazább.
Talán a vízálló membránnal, termobélés nélkül lesz tökéletes. :)

Üdv.

2012. szeptember 11. 9:51
Profil ICQ
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 348 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Következő