|
Pontos idő: 2024. december 8. 18:52
|
Megválaszolatlan hozzászólások
| Aktív témák
Szerző |
Üzenet |
MLAci
Motor: bandit 250
|
Re: Sisak
ez a sharp teszt mennyire megbízható? Az én bukóm 5 csillagos benne, a SHOEI XR-1000 meg csak 3...
_________________ Ismeretlen okból soha ne térj át a szemközti sávba!
|
2009. augusztus 28. 12:40 |
|
|
Yoss
Motor: R1250GS
|
Ticu írta: Most nézem, hogy a Sharp teszt alapján igencsak sereghajtó. Nem tűnik túl acélosnak..
_________________ If this is heaven, I'm not afraid of hell...
|
2009. augusztus 28. 12:13 |
|
|
Ironed
Motor: Bandit1200 "z" naked
|
NZI-nek itt Pécsett van a forgalmazója, sztem akár tesztre is odaadják. Én nagyon megnézném, van NZI-m, sztem nem meggyőző, h az újabbak milyenek nem tudom. A bajom a plexi mechanikával és az apró kis műanyag bizsbszokkal van...nem tartós. Amúgy nagyon kényelmes, párnázott bukók, figyelmbe kell venni, hogy tágul jelentősen a bélés.... a festés és az anyagszerkezet sztem korrekt....Ár/érték hááát...összeségében itt tamáskodom...
|
2009. augusztus 28. 11:13 |
|
|
Ticu
Motor: GSF 600 S K4 (snassz szürke)
|
Most nézem, hogy a Sharp teszt alapján igencsak sereghajtó.
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
2009. augusztus 28. 10:10 |
|
|
Ticu
|
Igen, lassacskán.
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
2009. augusztus 28. 8:13 |
|
|
zöldi
Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
|
Ticu írta: Urak, kinek mi a... sityakról? Esetleg tapasztalat? Neked kell?
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
2009. augusztus 28. 7:49 |
|
|
Ticu
|
Urak, kinek mi a véleménye az NZI Convert III sityakról? Esetleg tapasztalat?
|
2009. augusztus 28. 6:55 |
|
|
MLAci
Motor: bandit 250
|
yvess írta: Nekem egy Shark RSX Stunt van hát igen...ennyi pénzért már akciós arai-t is kaptál volna, shoei-ről nem is beszélve
_________________ Ismeretlen okból soha ne térj át a szemközti sávba!
|
2009. június 16. 17:30 |
|
|
Rudi
|
Ha sisak, akkor Shoei. Az is egy árkategória. 6 év használat után HIBÁTLAN! és a karcmentes plexit is most cseréltem ki, először. Belseje is majdnem makulátlan. Csat, zár, varrás, bélés.. nincs probléma. Üdv Rudi yvess írta: Nekem egy Shark RSX Stunt van, az is ez az árkategória. Most másfél éves, eddig lejött róla a szíj végén lévő műanyag bizbasz, (ezt öt perc alatt kicserélték), az alsó részen elengedett a varrás egy 2cm-es részen, és a oldalt lévő puha műbőr rész elkezdett kirepedezni. Szerencsére van rá öt év garancia, de mégegyszer ennyi pénzt nem adok ki sisakért.
|
2009. június 16. 17:17 |
|
|
B1200
Motor: R1250GS
|
Szerintem az enyémen láttad hogy kell ennek működnie....
|
2009. június 16. 14:39 |
|
|
kolixx
Motor: Yamaha XT 660 R '04
|
Majd legközelebb Egyszer ezt is ki kellett próbálni Majd a következő összeröffenésen még elkunyizom Skandi sisakját, és ha az is olyan mint az enyém, akkor beletörődöm sorsomba.
_________________ Kutatásra és Orgyilkosságra Létrehozott Ikerhorizontális Xenonmeghajtású eXkavátor
|
2009. június 12. 19:50 |
|
|
zöldi
|
kolixx írta: , így nem kell 3 év mulva kidobni. Koma, az 6 év, nem három. 6 év intenzív használat meg amúgy is meglátszik egy bukó belsején. Enyém jövő hónapban lesz 4. Nem tűnik kopottnak, csak ha az újjal öszenézem. amúgy meg mondtam én, hogy a 32 ezres speedet vegyed. Abban csak a plekó mozog, meg a két levegőztető.
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
2009. június 12. 14:13 |
|
|
kolixx
|
A felárban az is benne van, hogy kompozit és nem műanyag sisak, így nem kell 3 év mulva kidobni. Az előző sisakom a húszezres kategóriából van. Óriási különbség van a plexi minőségében és a kilátási lehetőség méretében, illetve a védett fejfelületben is. A felárat jogosnak tartom, de sokat estek a szememben a felnyithatós sisakok. A concept-nek ráadásul olyan bizonyítványa van, hogy lezárva egyenrangú egy zárt sisakkal. Kérdem én, melyik zárt sisak állát lehet kézzel felnyiti, balta nélkül?
_________________ Kutatásra és Orgyilkosságra Létrehozott Ikerhorizontális Xenonmeghajtású eXkavátor
|
2009. június 12. 7:36 |
|
|
Ticu
|
Szerintem is inkább a héjszerkezetek biztoságosságában van a nagy hangsúly, mintsem a belső anyagok minőségében, strapabíróságában. Lehet, hogy sokkal pofásabb, csábítóbb egy 100e. Ft-os sityak belülről mint 40e.-es, de valszeg ugyan abból az anyagból van, ha nem még finomabból (=nem strapabíróbb) mint egy tucat sisak. Drágáknál inkább a biztonságot, kisebb súlyt, trendi mintázatot és talán a csendet kell megfizetni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Ticu 2009. június 12. 7:56-kor.
|
2009. június 12. 6:51 |
|
|
yvess
Motor: 650S k6
|
Nekem egy Shark RSX Stunt van, az is ez az árkategória. Most másfél éves, eddig lejött róla a szíj végén lévő műanyag bizbasz, (ezt öt perc alatt kicserélték), az alsó részen elengedett a varrás egy 2cm-es részen, és a oldalt lévő puha műbőr rész elkezdett kirepedezni. Szerencsére van rá öt év garancia, de mégegyszer ennyi pénzt nem adok ki sisakért.
|
2009. június 11. 18:29 |
|
|
kolixx
|
Izgalmas sztori, egy kicsit kiábrándító is. Néhányatoknak mutattam, hogy az új Schubert Conceptemet fel tudom nyitni kézzel. Gondoltam, ha már jó drága a sisak és van rá 3 év gari, akkor beviszem megnézetésre. Valami zörgött is benne, azt is mondtam nézzék meg. Mondták, két-három nap, hívnak. Három hét eltelt, semmi. Írtam e-mailt, 4 nap alatt nem válaszoltak. Felhívom őket, sokadjára felveszik a telefont, azt mondja a srác, hogy nem tudták a felnyílást megjavítani, mejnek be délután aztán kitalálunk valamit. Ma bemegyek a sisakért. Néhány perc beszélgetés után "meggyőztek", hogy ne akarjak én egy kis mozgatással meggyőződni arról, hogy az állrész jól leakadt, mert akkor kipattan (kicsit 22-es érzésem volt, de ez van). Megnyugtatásként megpróbáltam más Concepteket is a polcon, azok is pont úgy kinyíltak. Hasznos tulajdonság egy 100+ ezer ft-os sisaktól. Eljövőben még rákérdeztem, hogy mi zörgött benne. A szerelő srác lekpta a nyakpárnát, azt mondta, hogy a rögzítő csavarok a helyükön vannak. Megrázta, nem zörgött. Azt mondta, nem zörög semmi, majd ha megint csinálja vigyem vissza. 12 és 4 között nem volt telefon nálam. Az csak hab a tortán, hogy mire hazaértem volt tőlük nemfogadott hívásom és e-mail-em, hogy kész a sisak, mehetek érte. Értem én, hogy lehet, hogy rossz sisakot fogtam ki, ez nem az importör hibája. De az, hogy 3 hétig hagyják porosodni maguknál a sisakot, én kell fussak utánuk és ráadásul a végén kiderül, hogy utána se jártak annak amiért odamentem, az nekem sok. Tanulság: ha letelik a 7 év, vagy összetöröm ezt a kobakot, akkor a következő sisakban csak annyi mechanika lesz, ami a rosztély nyitásához, csukásához kell. Amúgy jó a Concept, csak a tudat ne lenne, hogy egy kézzel fel tudom nyiti az állrészét, anélkül, hogy a nyitógomb közelében járna a kezem
|
2009. június 11. 15:07 |
|
|
zöldi
|
kolixx írta: zöldi írta: garanciaidőn belül-3év- cserélik ingyen. Akkor egy Pinlock-os plexi suhogó magában 17-20 e forint (ennyiért vettem a régi sisakomat)? (mert a különbség amit fizetnem kéne 7,5 ezer). Erősen gyanús, hogy maradok a gyárinál. Maradjál, nem szokott ezekből gond lenni. Kifogtál egy ilyet, na bumm. Enyémet az előbb cserélték ki.
|
2009. április 16. 12:52 |
|
|
kolixx
|
zöldi írta: garanciaidőn belül-3év- cserélik ingyen. Akkor egy Pinlock-os plexi suhogó magában 17-20 e forint (ennyiért vettem a régi sisakomat)? (mert a különbség amit fizetnem kéne 7,5 ezer). Erősen gyanús, hogy maradok a gyárinál.
|
2009. április 16. 12:03 |
|
|
zöldi
|
kolixx írta: Az ötlet nekem is tetszik, szívtam eleget a régi sisakkal a pára miatt.
Csak azon sakkozok, hogy ez a sisak legjobb esetben is 5-7 évig az enyém. Ha 2 évet számolok a páramentesítő réteg élettartamának, akkor max 3 gyári plexit kell vegyek (az elsőt adják ingyér).
Ha ez csak kicsit drágább vagy esetleg olcsóbb mint a pinlock, akkor ennél maradnék, mert a cserénél az elkerülhetetlen karcok és hasonlók is eltünnek. Az pedig előny.
Még várom a kereskedő árjegyzékét a gyári plexiről, aztán még morfondírozok egy kicsit. 10-12 ezer egy plexi, enyémet mindjárt cserélik. Ez csak valami gyártási hiba lehet, garanciaidőn belül-3év- cserélik ingyen.
|
2009. április 16. 11:46 |
|
|
kolixx
|
Az ötlet nekem is tetszik, szívtam eleget a régi sisakkal a pára miatt.
Csak azon sakkozok, hogy ez a sisak legjobb esetben is 5-7 évig az enyém. Ha 2 évet számolok a páramentesítő réteg élettartamának, akkor max 3 gyári plexit kell vegyek (az elsőt adják ingyér).
Ha ez csak kicsit drágább vagy esetleg olcsóbb mint a pinlock, akkor ennél maradnék, mert a cserénél az elkerülhetetlen karcok és hasonlók is eltünnek. Az pedig előny.
Még várom a kereskedő árjegyzékét a gyári plexiről, aztán még morfondírozok egy kicsit.
|
2009. április 16. 10:25 |
|
|
|